Τη Ζάκυνθο επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ως Μέλος και του Κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους συναδέλφους Βουλευτές Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου και Αττικής Βασίλης Οικονόμου, συντασσόμενοι στο πλευρότης νυν και εκ νέου υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κας ΡόδηςΚράτσα – Τσαγκαροπούλου και του συνδυασμού «Ιόνιο Δυνατά – Κάθε νησί ψηλά» για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κα Αυγερινοπούλου, ο κ. Αθανασίου και ο κ. Οικονόμου πραγματοποίησαν περιοδεία σεσειρά περιοχών της Ζακύνθου, συνοδευόμενοι από τον ΒουλευτήΖακύνθου της Ν.Δ., κ. Διονύση Ακτύπη, Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ, κ. Καρδιανό.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η Δρ. Αυγερινοπούλου εστίασε στα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Κρίση (ΠεΣΠΚΑ), η σημαντική δουλειά που έχει γίνει ως προς την ανακαίνιση και τη στήριξη των πολιτιστικών και αρχαιολογικών μνημείων, αλλά και το πρώτο στην Ελλάδα φορητό, πλήρως ρομποτικού Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) για αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προσανατολισμένο στην ανάκτηση υλικών μικρής κλίμακας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματός Horizon.Αναφέρθηκε δε και στην ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, στην στήριξη του βιώσιμου τουρισμού και την επίτευξη της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης των Επτανήσων.Η Δρ. Αυγερινοπούλου στάθηκε, επίσης, ιδιαίτερα και στις σημαντικές δράσεις της Περιφέρειας που ανέρχονται στα 14,5 εκ. ευρώ για τη διαχείριση των αποβλήτων, τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, καθώς και τη δημιουργία Πράσινων σημείων με προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού. Σημαντικό είναι και το έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ύψους 69 εκατ. ευρώ, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτωνμε τη δημιουργία ΦΟΣΔΑ μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων, την κατασκευή μονάδων προεπεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποίησης, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και αποκατάσταση του ΧΥΤΥ, καθώς και με τη δημιουργία ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων.

Η κα Αυγερινοπούλου διαθέτει, άλλωστε, βαθιά γνώση για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, στην περιοχή, καθώς έχει επισκεφθεί πολλές φορές τα Ιόνια Νησιά, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως της, και έχει αναπτύξει μια σταθερή σχέση με το νησί της Ζακύνθου.