Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η κτιριακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας-Ν.Μ Πύργου, μετά την διακήρυξη από το ΤΑΙΠΕΔ ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου. Όπως ενημερώνει η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,σκοπός είναι η αναβάθμιση και η ανακαίνιση διαφόρων χώρων και εν γένει η βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας. 

Πιο αναλυτικά, στην Ν.Μ. Πύργου, το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει θερμομόνωση και αντικατάσταση υγρομόνωσης της ταράτσας της Ψυχιατρικής Κλινικής και των αρμών διαστολής δώματος, αποκατάσταση των όψεων των κλιμακοστασίων και οικοδομικές και Η/Μ εργασίες στο χώρο των κλιβάνων κεντρικής αποστείρωσης

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαέξι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης ενώ το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. Οι παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1.276.227,48 ευρώ, σύμφωνα με την συγκεκριμένη διακήρυξη, αφορούν τόσο στη Ν.Μ Πύργου όσο και στη Ν.Μ. Μεσολογγίου.